Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американската академия: Реагирахме неадекватно на шамара на Уил Смит

14 февруари 2023, 10:37 часа

Джанет Янг - президент на Американската филмова академия, призна, че институцията е реагирала неадекватно след неочаквания шамар, който Уил Смит удари на водещия на церемонията Крис Рок на "Оскар"-ите миналата година. Признанието Янг направи по време на специалния обяд, на който бяха събрани всички номинирани за тазгодишните награди.

"Сигурна съм, че всички си спомняте на какъв безпрецедентен инцидент станахме свидетели на "Оскар"-ите миналата година. Това, което се случи на сцената, беше напълно неприемливо, а отговорът от страна на нашата организация беше неадекватен.", каза пред важните гости Янг.

Американската филмова академия първоначално не реагира на качването на Уил Смит на сцената и зашлевяването на Крис Рок по време на церемонията по връчването на наградите. Близо две седмици след случилото се бе гласувано Уил Смит да бъде изключен от организацията и всички нейни събития за десет години. Тогава Смит вече се беше отказал сам от членството си в Академията, припомня Асошиейтед прес.

"От този инцидент научихме, че Академията трябва да е напълно прозрачна и да отговаря за действията си. А особено във времена на кризи трябва да действаме бързо, решително и с грижа за нас самите и за цялата индустрия.", казва още в изявлението си Янг.

По време на миналогодишната церемония за наградите "Оскар" Джанет Янг все още не е президент на Американската филмова академия. На гала обяда, посветен на тазгодишните номинирани кинаджии, Янг обяви, че цялата церемония на 12 март ще бъде излъчвана на живо по ABC.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес