Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

70-годишната Опра Уинфри: Започнаха да ме наричат "леля"

31 юли 2024, 09:03 часа

70-годишната Опра Уинфри не смята себе си за стара. Медийната звезда е забелязала промяна в отношението на другите хора, откакто е навършила 60 години, но тя самата не се замисля често за напредването на годините си.

В разговор с приятелката си Гейл Кинг и Мелинда Гейтс в подкаска на филантропа "Моменти, които създават" Опра каза: "Никога не съм се определяла за стара, а чувам много хора да казват това. Аз дори не мисля за себе си по този начин. Бях поразена от числото 60. Забелязах, че когато ме представят дори онлайн или във вестник като "60-годишната Опра Уинфри", хората възкликват "Уау, ти си на 60!". Забелязах разликата в начина, по който хората ме възприемат на 60 - започнаха да ме наричат "госпожа" или "леля".

Уинфри добави още: "Също осъзнах, че темата за лелята е много различна в културен аспект. Ако отидеш в друга държава, където възрастта се уважава, това се счита за чест".

Още: Поведението на Дрю Баримор спрямо Опра Уинфри, което отврати зрителите (ВИДЕО)

За напредването на възрастта

Снимка: Getty Images

Опра насърчи хората да приемат промените, които идват с напредването на възрастта, а Гейл подчерта значението на поемането на рискове и позитивното мислене. Запитана от Мелинда за съветите, които имат за жените, навлизащи в 40-те, 50-те и 60-те си години, Гейл заяви: "Винаги можеш да се справиш по-добре, винаги можеш да си по-добра. Дори когато седя тук днес, хората казват: "Гейл, искам да бъда точно като теб". А аз им отговарям: "Наистина не искаш. Желаеш да бъдеш най-добрата версия на себе си. Винаги съм смятала, че преходът може да бъде много добро нещо. Вярвам в поемането на рискове – не поемайте глупави рискове – но вярвам, че трябва да залагам на себе си и ако не се получи, то си е за моя сметка и това е нормално".

Опра, която в края на 2023 г. призна, че отслабва с помощта на лекарство за диабет, добави: "Един от най-големите уроци, които съм научила, е, че промяната е тук, за да те развие. Живея на място, което е заобиколено от дървета... Наблюдавам как нещата се променят, развиват се и стават по-добри и по-силни. Това, което знам, е, че ако обръщате внимание на живота си, той става само по-добър, защото всичко, което се появява, се появява, за да те обогати, да те открие, да ти помогне да израснеш до следващото ниво, което те очаква", добави Уинфри, цитирана от БГНЕС.

Още: Как да премахнем бръчките около устата по естествен начин

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес