Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

40 години по-късно: Харисън Форд отново прегърна момченцето от "Индиана Джоунс" (СНИМКА)

13 март 2023, 11:50 часа

За тазгодишните "Оскар"-и ще се говори още дълго и това е доказателств, че най-престижните американски филмови награди все още имат своята тежест в световния шоубизнес, въпреки обвиненията в прекалена комерсиализация и политическа коректност, които са за сметка на качеството. Едно обаче не може да им се отрече на наградите на Академията - всеки път те пишат история.

На приключилата преди броени часове церемония, в която триумфира филмът "Всичко навсякъде наведнъж" със 7 статуетки, се случи една докосваща среща, повтаряща кадър от култовия хит "Индиана Джоунс и храмът на обречените". В него Харисън Форд в ролята на Индиана Джоунс прегръща малкото момченце Short Round, което спасяваше в любимия на няколко поколения филм. В ролята на момченцето е Ки Хи Хуан, който от днес е носител на "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля.

Днес на сцената на 95-ата церемония за наградите "Оскар" именно Форд бе избран да обяви и да връчи наградата за най-добър филм, която отиде при "Всичко навсякъде наведнъж". Когато Ки Хи Хуан се качи на сцената заедно с останалите членове на екипа на филма, двамата с Форд се прегърнаха сърдечно, превръщайки се за миг отново във великия Индиана Джоунс и онова малко уплашено момченце, което се нуждае от закрила.

Е, Ки Хи Хуан вече не е малко момче, а голям актьор, който заслужено е част от звездното семейство на носители на "Оскар".

Харисън Форд и Ки Хи Куан на сцената на "Оскар"-ите, повтаряйки прегръдка от общия им филм "Индиана Джоунс и храмът на обречените" от 1984 г., сн. Getty Images

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес