Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

120 души обвиняват Пъф Деди за сексуални престъпления

03 октомври 2024, 10:02 часа

Повече от 100 души, включително десетки деца, които твърдят, че са били жертви на изнасилване, сексуално насилие и сексуална експлоатация от страна на Шон "Диди" Комбс, известен в миналото и като Пъф Деди, ще съдят американската рап звезда, съобщи адвокат. Последните съдебни действия ще окажат допълнителен натиск върху човека, който някога бе водещ в американската попкултура.

Още: Пъф Деди не иска да стои в затвора и обжалва

Комбс отдавна е обвиняван в насилие над жени и сега се намира в затвора по обвинения в престъпление, предаде АФП. "Най-голямата тайна в развлекателната индустрия, която всъщност изобщо не беше тайна, най-накрая беше разкрита пред света", заяви базираният в Тексас адвокат Тони Бъзби, обявявайки плановете на 120 души, включително 25 непълнолетни, да заведат граждански дела. "Стената на мълчанието вече е разбита и жертвите се разкриват."

Снимка: Getty Images

Миналия месец срещу Комбс бяха повдигнати три обвинения, в които се твърди, че той е упражнявал сексуално насилие над жени и ги е принуждавал да участват в секс партита с наркотици, използвайки заплахи и насилие. Обвиненията срещу носителя на наградата "Грами" се трупат от миналата година, когато певицата Каси, чието истинско име е Касандра Вентура, заяви, че Комбс я е подлагал повече от десет години на принуда чрез физическа сила и наркотици, както и на изнасилване през 2018 г. През май тази година CNN публикува клип, в който се вижда как рапърът действително упражнява агресия върху Каси.

Оттогава насам поредица от подобни зловещи съдебни дела обрисуваха Комбс като насилник, който използва статута си на знаменитост, за да тормози жени. Комбс не се признава за виновен по наказателните обвинения. Той е в затвора в очакване на съдебен процес.

На пресконференция в Хюстън Бъзби заяви, че повече от 3000 души са изложили твърденията си срещу Комбс и призова всички, които може да са станали жертва, да сигнализират. Той посочи, че голяма част от злоупотребите, за които се твърди, че са извършени от Комбс и членове на неговото обкръжение, са имали определен характер. "Бих казал, че в 90% от случаите тези лица са били дрогирани", каза той. "Едно от лицата, което е било на 22 години по времето, когато е било нападнато, каза, че когато са им подавали питие - а сега е ясно, че питието е било подправено с нещо - ако са отказвали да го изпият, са ги изхвърляли от партито", добави адвокатът.

Още: Опасните партита на Пъф Деди: Охолство и припаднали голи жени (ВИДЕО)

Сексуални престъпления с непълнолетни

Снимка: Getty Images

Бъзби описа случаи на многократни изнасилвания на тийнейджъри, за които се твърди, че са извършени от Комбс и неговите сътрудници. Той заяви, че предполагаемите злоупотреби с непълнолетни често са се случвали в контекста на обещание за слава и богатство в музикалната индустрия. Едно от момчетата, което по това време е било само на девет години, е било отведено в Ню Йорк, за да се яви на прослушване за лейбъла на Комбс Bad Boy Records. "Това лице е било сексуално малтретирано, както се твърди, от Шон Комбс и още няколко души в студиото, в обещание към родителите му и към самия него да получи звукозаписен договор", казва Бъзби.

"При друг инцидент едно лице, по това време на 15 години, е летяло до Ню Йорк, за да присъства на парти, било е упоено и след това заведено в частна стая, предполагаемо в присъствието на г-н Комбс, където това лице от женски пол, непълнолетно, е било изнасилено, а след това други лица са се редували да я изнасилват."

Бъзби похвали смелостта на тези, които са разкрили случая, въпреки опасенията от отмъщение или отпор от страна на собствените им общности. "Очаквам, че чрез този процес ще бъдат разкрити много влиятелни хора, много мръсни тайни. Знаем срещу какво се изправяме и както винаги се случва в подобни ситуации, когато е замесена известна личност, хората могат да бъдат откровено злобни и неприятни", заключи той, цитиран от БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес