Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е важно всяка година да правим профилактика на лаптопа

05 януари 2021, 15:11 часа • 1869 прочитания

Профилактиката на вашта машина в сервиз за лаптопи представлява почистване на вътрешността на машината от прах и други замърсители, които могат да компрометират нормалната работа на отделни елементи от системата и да възникнат сериозни повреди.

Сервиз за лаптопи Vstore и кога трябва да направим профилактика

Това е строго индивидуално и зависи най-често от начина на употреба на компютъра. Препоръчително е поне веднъж в годината да се извърши основно почистване на лаптопа в професионален сервиз, за да се предотвратят нередности вследствие на натрупване на мръсотия. Неподдържането на чиста среда в системата води до проникване на прах, мъх, косми и други, които влошават работата на вентилаторите и в резултат на това лаптопът започва да работи много шумно и да прегрява. А прегряването уврежда чиповете и платките сериозно. Сервиз за лаптопи Vstore.bg препоръчваме да не отлагате прекалено дълго тази стъпка от грижата за Вашата машина и да планирате за себе си график за превантивно извършване на годишен профилактичен преглед в сервиз.

В случаите, когато по невнимание в лаптопа попадне някаква течност, почистването в сервиз също е задължително, за да се избегнат необратими повреди в елементите на дънната платка и други части. Ако при Вас възникне подобен казус, незабавно потърсете специалист.

Как се извършва една стандартна профилактика на лаптоп в сервиз

В сервиза на Vstore.bg извършваме пълна профилактика на всички марки и модели лаптопи като DELL, Fujitsu, HP, Lenovo, Sony Vaio, Apple, Toshiba, Acer, Asus, Samsung и други. Процесът включва разглобяване на машината и прецизно почистване на цялостното охлаждане от прах и други замърсители. Като тези етапи протичат по различен начин, тъй като конструкцията на всеки модел преносими компютри е различна. След което се подменят термопаста и термоподложка с нови. И ако има нужда от замяна на лагер или нещо друго, се предприема такава. Накрая лаптопът се сглобява и след като премине успешно тест за коректна работа, се издава от сервиза  към клиента.

С какво можем да Ви бъдем полезни във Vstore.bg

Във Vstore.bg разполагаме с добри специалисти с опит, качествен инструментариум и безспорен усет към детайлите, което е достатъчно основание да бъдете спокойни, когато ни доверявате Вашата машина. Ако имате нужда от поддръжка на Вашата техника или търсите качествено и бързо сервизно обслужване, то можете да ни намерите на адрес град Варна, ул. „Люляк“ 21 или да ни намерите на публикуваните контакти на Vstore.bg.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес