Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Webit 2024 – България на глобалната сцена на иновациите

23 октомври 2024, 13:01 часа • 337 прочитания

Днес София отново е поставена на световната карта като хъб за технологии, иновации и таланти с откриването на Webit 2024. За 17-а поредна година световен бизнес елит, инвеститори и предприемачи кацат в София за събитието, което изгражда позитивния имидж на бранда на България пред световния бизнес, медии и инвеститори.

Темата тази година е с фокус върху изкуствения интелект (AI) и устойчивото развитие. Тази година над 2500 гости от цял свят са в София, за да обсъждат най-новото в света на технологиите, иновациите и инвестициите.

Официалната церемония по откриването започна в 09:30 часа в НДК и беше бъде открита от кмета на София г-н Васил Терзиев, който снощи посрещна отбрани гости на събитието в историческия център на града. Той ги приветства и насърчи да инвестират именно тук, в България и ще продължи срещите си с потенциални инвеститори на място на събитието днес.

Още: Поредна световна знаменитост идва в София заради Webit и насочва погледите на аристократите към България

Сред акцентите на деня е специалният разговор на д-р Пламен Русев, основател и изпълнителен председател на Webit.Foundation с Матю Принс, съосновател и изпълнителен директор на Cloudflare - една от най-влиятелните компании в света на киберсигурността, оценена на 27.5 милиарда долара. Заедно с д-р Пламен Русев те ще обсъдят как AI се използва за борба с глобалните киберзаплахи и за навигиране на дигиталните предизвикателства на новата епоха.

Специален интерес предизвиква и участието на Соника Капил, главен архитект по AI в Microsoft, която ще представи бъдещето на клиентското обслужване чрез AI технологии.

Успоредно с Webit 2024, ще се открие и Future Forum, който в първия си ден е с фокус върху интерактивни работни уъркшопи с топ световни лектори. Темите включват изграждане и управление на успешни екипи, лидерство и личностни умения за новата реалност.

Още: Webit отново привлича глобалния елит в София и гради имиджа на България по цял свят

Сред акцентите на деня са презентации на изключителни личности като:

● Фредрик Харен – международно признат изследовател на креативността и автор на бестселъри, който ще разкрие как да отключим творческия си потенциал.

● Хийт Слоунър – експерт от екипа на Simon Sinek’s Optimism Company, който ще говори за лидерство и неограничено мислене в рамките на концепцията "Безкрайната игра".

● Адам Мендлър – световен лидер в областта на предприемачеството и личностното израстване, който ще разкаже за трансформиращите уроци в развитието на лидерски умения.

Webit 2024 отваря нови възможности за международно сътрудничество и инвестиции. Събитието ще продължи с интерактивни сесии, представяния на едни от най-успешните развиващи се компании в света като част от Founders Games, но и с вдъхновяващи дискусии за бъдещето на технологиите, бизнеса и инвестициите.

В двата дни на събитията присъстващите и участниците на сцената ще поставят за пореден път България на глобалната сцена, изграждайки имиджа на страната ни пред инвеститори и бизнеси от цял свят.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес