Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече има защита на клавиатурата срещу котки

09 септември 2015, 11:06 часа • 6486 прочитания

Японската компания Bessed е разработила специален капак в помощ на притежателите на котки, чиито любимци имат навика да лягат върху клавиатурата или да "пишат" на нея, съобщава Kotaku.

Конструкцията е изработена от прозрачен акрил и издържа тегло до 10 килограма. На капака има отвори, за да може свободно да се работи с клавиатурата. Изделието се предлага в жълт, син и безцветен вариант. Засега клавиатурата е представена само на японския пазар, като препоръчителната цена е 6264 йени (около 91 лева).

Съществуват няколко теории, обясняващи влечението на котките към клавиатурите. Според една от най-разпространените версии животното по такъв начин се опитва да привлече вниманието на своя стопанин. Според другата котките се привличат от звуците на натисканите клавиши и движението на ръцете на своите стопани.

През 2009 година американецът Кит Грифин посочи котката си като виновна за откритата на компютъра му детска порнография. Както твърдеше Грифин, изображенията се качили на компютъра му, когато животното скочило върху клавиатурата.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес