Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Услуга за стрийминг на аудиокниги навлезе на българския пазар

21 януари 2019, 15:41 часа • 2915 прочитания

Услугата за стрийминг на аудиокниги Storytel вече е на българския пазар. Работейки на принципа на платформи като Netflix и Spotify, тя дава неограничен достъп до книги и статии в различни жанрове.

У нас към момента каталогът наброява 400 заглавия на българи и над 50 000 на английски език. Българското съдържание включва и произведения на родни автори, както класици, така и съвременни. А озвучаванията са направени от популярни актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Никола Стефанов, Даниел Цочев, Илиана Коджабашиева и други. Жанровете пък са най-разнообразни – от трилъри до фантастика, от тийн романи до литература за бизнеса, от световни бестселъри до поезия.

Storytel работи с всички видове смартфони и има offline функция, която позволява слушане на аудиокниги и без връзка с интернет. Има и специален детски режим, който филтрира съдържание, подходящо само за деца. Родител и дете могат да ползват един абонамент, но имат достъп до различна част от каталога.

Абонаментът за услугата е 9,99 лева на месец, като тя може да се пробва безплатно за 14 дни.

Интересна е категорията Storytel Originals – в нея потребителите могат да слушат аудиосериали, създадени специално за платформата. На български вече са преведени три от най-успешните, а в глобален мащаб чрез Storytel са изслушани над 3,5 млн. аудиосерии.

Още подробности за Storytel и услугата, която предлага, прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес