Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Търговският директор на “Теленор България”: Основната ни цел е да предоставяме силно потребителско изживяване

17 ноември 2020, 14:53 часа • 2678 прочитания

Заради COVID-19, в краткосрочен план трябва да развием още дигиталните ни възможности, за да обслужваме още по-добре клиентите си. А те се адаптират бързо в тази среда не толкова защото искат, а защото обстоятелствата го налагат. Това каза Богдан Узелац в ново интервю за в. Капитал. Той сподели идеите си за развитие на бизнеса на “Теленор България” и определи като основна цел операторът да продължи да доставя качествена мрежа, както и да обогати портфолиото си в стремежа да “предостави силно потребителско изживяване”.

Като човек с голям опит на разнообразни европейски пазари, търговският директор на “Теленор България”, определи пазара в България като изключително конкурентен.

“Пазарът е движен от физическите магазини и това се отнася не само за телеком бизнеса, но изцяло за пазара. Така че пред нас има възможности за дигитализиране на тази сфера. Което не означава да се откажем от физическия ритейл, а по-скоро да го обогатим чрез дигиталните канали. Смятам, че предстоят много иновации в тази област и на българския пазар, който не се развиваше активно в тази насока. С навлизането на всички тези технологии на пазара телекомите ще играят още по-важна роля в стойностната верига.”, коментира главният търговски директор на “Теленор България”.

Узелац отправи поглед в бъдещето на телекомите и предположи: “След пет години ще имаме огромен брой свързани устройства към мрежитe, които пък ще станат по-конвергентни и определено с появата на 5G може да има подмяна на фиксираните линии или поне те да играят по-поддържаща роля.” Потенциалът пред телеком бизнеса е да разпространява тези различни технологии до крайния клиент, като улеснява избора, както и да създава нови услуги заради екосистемата, каза още той.

Той добави още, че киберсигурността ще е една от основните теми в следващите години, заради което Теленор България вече предлага услуги, предоставящи по-сигурно изживяване на клиентите си.

Богдан Узелац изясни въпроса дали телекомът ще се ребрандира, като каза, че “брандът Telenor е харесван от потребителите и заслужава да живее и да бъде развиван”.

Богдан Узелац е главен търговски директор на Теленор България от август тази година. С над 15 години опит в телекомуникациите и технологиите, Богдан Узелац е доказан международен експерт в изграждането на дигитални телекоми на разнообразни европейски пазари, включително Централна и Източна Европа, Скандинавието, Русия и ОНД.

 

 

 

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес