Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Технологични чудеса ще се разкрият на света през септември

21 август 2013, 09:17 часа • 31403 прочитания

Очакванията, че на Световното изложение за битова електроника в Берлин IFA 2013 Samsung ще покаже на света през септември новия си продукт – смартуоч, поражда редица предположения що за устройство ще бъде то. Преносими минимизирани компютризирани устройства, умните очила на Google и т.н. - според експерти това ще са следващото поколение чудеса след смартфона, пише БГНЕС.

Apple отдавна работи също в тази посока – експертите на компанията се трудят върху iWatch. Но се очаква на предстоящото през септември, на Световното изложение за битова електроника в Берлин IFA 2013 Samsung да изненада потребителите със своя умен часовник Galaxy Gear.

От южнокорейската компания не правят никакви коментари дали и какво ново ще покажат. Което не пречи на феновете на чудеса в техниката да предлагат свои версии що за дизайн и възможности ще има новото дигитално устройство. Според едни часовникът ще позволява на притежателя си да го ползва като телефон, ще му осигурява връзка с интернет, т.е. и да ползва електронната си поща. Други допускат, пише в интернет страницата Verge, че ще става дума за устройство, което ще работи с телефоните чрез блутут връзка, която ще осигурява контакт със смартфона на притежателя си. Според друга страница - GigaOM, устройството ще има миниатюрна камера, както и мини говорители, вградени в закопчалката на часовника. Това предположение в някаква степен се потвърждава от патентовани през май от Samsung устройства, които изглеждат като малък микрофон и/или говорител, както и порт за USB, вграден в каишка. Има и извит екран, който може би ще играе ролята на дисплей на новия часовник.

Фил Либин, който е изпълнителен директор на Evernote, коментира пред GigaOM , че смартуоч технологията все още е в експериментален етап и няма да бъде готова в близките 6-12 месеца.

Идеята за смартуоч се върти в електронното пространство от близо десетилетие – Microsoft предложи свой вариант още през 2003 г. Някои устройства на компании като Sony, Pebble и базираната в Италия i`m Watch вече са на пазара. Засега умните часовници успяват да осигурят на притежателя си безжична връзка с телефона му и да подават сигнали за получени нови съобщения, както и ограничена връзка с интернет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес