Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Технологични чудеса: Нова визия - на BMW и на велосипедите

06 март 2015, 09:43 часа • 42684 прочитания

В чест на основателя си Карл Фридрих Рап, известната в цял свят автомобилна марка BMW подготвя футуристичен дизайн за 2017 година.

Концепцията на BMW Rapp e празник за вековната история на марката. Тя се опитва да улови най-значимите характеристики на дизайна в различните модели през годините като ъгловата решетка, обърнатите врати на обратно и високото позициониране на ауспусите. Двувратият роудстър е естетичиски хибрид между ретро и модерен стил и се очаква с огромно нетърпение от всички любители на марката!

За любителите на две, но колела, представяме иновация, която е изключително полезна по отношение на велосипедите. Наричат я “Градската светулка” - замислена като система за заключване на велосипед, но полезният ефект не свършва дотук. Тя е и система за безопасност за велосипедистите, когато се движат на пътя през ноща.

Тази джаджа е пример, че съобразителността и модата могат да вървят ръка за ръка и да бъдат един добър тандем. Дизайнерите на концепцията споделят, че за проекта са почерпили вдъхновение от красиво светещите нощем светулки. Точно по този начин и хората ще могат да сигнализират в тъмното по един красив начин.

Автор: Пресиян Драгнев

* За себе си Пресиян казва, че е човек с широк спектър от интереси, но набляга главно на технологии, бизнес, рисуване и биографични книги. Обичам да представям информация на хората, която да обогати общата им култура. В свободното си време дерзая за реализирането на мечтите ми, споделя Пресиян.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес