Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Технологичен гигант се извини на клиентите си през куп авторитетни медии

08 ноември 2016, 11:18 часа • 1713 прочитания

Корейската технологична компания Samsung опитва да излезе от деликатната ситуация, в която изпадна през тази година. Припомняме, че новите телефони на компанията, Samsung Galaxy 7s, имат технологичен дефект и експлоадират, дори и при правилна употреба. Освен това, стотици перални машини на компанията също дадоха дефект и дори се стигна до сериозни травми и наранявания за ползващи ги хора.

В опит да тушира напрежението около себе си, Samsung пусна извинение към своите потребители в някои от най-тиражираните вестници в света. Става въпрос за Wall Street Journal, New York Times и Washington Post. Корейците са купили една страница рекламно пространство, в опит да минимализират щетите от своите продукти.

"Нашата мисия винаги е била да предложим на потребителите най-доброто качество при високо ниво на сигурност. Не успяхме да изпълним това свое задължение, за което искрено съжаляваме", се сочи в изявлението на технологичния гигант.

Samsung обяви близо 30% спад в печалбите си за годината, основно заради смартфона Note7. От компанията обещават да преразгледат всички основни линии на производството си, включително софтуера и хардуера на своите устройства.

 

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес