Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Строят музей на Джордж Лукас за 1 милиард долара

11 януари 2017, 09:50 часа • 2565 прочитания

Фенове на режисьорът на "Междузвездни войни" Джордж Лукас ще направят музей в Лос Анджелис, посветен на него и на неговата космическата сага, съобщава LATimes.

По първоначална информация, музеят ще бъде на стойност от 1 милиард долара. Симпатизантите на Лукас са на мнение, че това ще бъде един футуристичен музей, който ще събере по-голяма част от колекционерските вещи посветени на Star Wars.

Музеят обаче ще има и много икономически предимства. Изграждането му ще отвори хиляди работни места в калифорнийския град, което ще вдигне още повече икономиката на Лос Анджелис.

Самият Лукас заяви, че изграждането на този музей ще бъде финансиран както от щата Калифорния, така и от дарения и продажбата на негови лични вещи.

Лос Анджелис е идеалното място за подобен музей според Лукас и неговите симпатизанти. Hollywood е мястото, където е снимана поредицата за "Междузвездни войни",а инициаторите на проекта предвиждат милиони хора годишно да посещават музея, като по този начин много бързо ще бъде възстановена сумата за неговото изграждане.

 

 

 

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес