Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спиди става част от програма за „Космическа поща“

15 септември 2020, 13:36 часа • 9102 прочитания

Куриерска фирма “Спиди” АД се включва в международна програма “Космическа поща” и ще помогне на учениците от цялата страна да имат невероятната възможност да изпратят свое послание в космоса. Малчуганите ще получат обратно картичката с посланието си като специална пратка от космоса.

Инициативата започва от днес и ще продължи до 23 октомври. В нея ще могат да участват ученици от цяла България, които след като свалят и разпечатат картичката, ще могат да напишат своя отговор на въпроса “Защо Земята се нуждае от Космоса?”. Младежите могат да развихрят въображението си и да нарисуват или опишат своите атрактивни идеи, а след това да предадат картичката на класния си ръководител. Куриерите на “Спиди” имат важната роля да посетят над 2500 училища в цялата страна и да се погрижат за пренасянето на посланията до детския научен център “Музейко”, от където в последствие картичките ще заминат за площадката на космическата ракета.

“За нас е огромно удоволствие да сме първата българска куриерска компания, част от “Космическа поща” и по този начин да зарадваме безброй деца в България като им покажем, че космосът е по-близо, отколкото изглежда”, коментира Данаил Данаилов, член на борда на директорите на "Спиди" АД.

Картичките ще бъдат изстреляни на борда на ракетата “New Shepard” с помощта на Club for the future и компанията Blue Оrigin. След необикновената разходка на посланията, всеки ученик ще получи картичката си с печат “Летяло в космоса”.

“Щастливи сме да доведем космоса една стъпка по-близо до българските ученици чрез програмата “Космическа поща”, каза Джозеф Рейнке, директор, Club for the Future. “Колкото по-рано вдъхновим ученици да стартират кариерата си в областта на STEM, толкова по-голям ще е наборът от таланти, с които ще разполагаме в световен мащаб”.

Мисия “Космическа поща” в България се осъществява с помощта на: BrightCap Ventures “Спиди” АД, Министерство на образованието и науките, Фондация “Америка за България”, Регионално управление на образованието София-град в сътрудничество с българската космическа компания Ендуросат, и Музейко.

 

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес