Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СофтУни Работилница за компютърни игри - HTML5

12 август 2015, 20:56 часа • 9850 прочитания

Тази седмица Софтуерния университет се превърна в дом на малки и големи. Над 70 ученици от 3-ти до 12-ти клас се включиха в летния курс по HTML5, част от поредица от курсове към Работилницата за компютърни игри на СофтУни. Лекторът Явор Никифоров, които има голям опит в обучението на деца, е и носител на приз „Учител на годината“ по Информатика.

Децата вече започнаха да програмират сами първите си компютърни игри. Чрез този курс от СофтУни се стремят да изместят фокуса от играене към правене на игри – нещо, което може да се окаже бъдещата професия на учениците. За никого не е тайна, че програмирането е високо перспективна професия от бързо развиващият се ИТ бранш, а нови кадри постоянно се търсят, като това не се очаква да се промени поне в близките 5-10 години.

Курсът по HTML5 ще продължи и другата седмица, когато децата ще овладяват различни основни концепции от програмирането като малко по малко им се разкрива магията около създаването на една компютърна игра. Всички участници в курса ще покажат какво са научили чрез практически изпит на 21 август.

Повече информация за курса може да намерите ТУК

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес