Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След пет години във Facebook няма да има думи, само видеа

16 юни 2016, 19:20 часа • 1209 прочитания

В следващите пет години текстовите постове ще изчезнат напълно от Facebook и ще бъдат заменени от видеа. Така твърди вицепрезидентът на Facebook за Европа, Близкия изток и Африка Никола Менделсън.

В изявление на Международния конгрес на най-влиятелните жени Никола Менделсън отбелязва, че видеото в социалните мрежи е получило по-голяма популярност, отколкото някой някога е смятал.

За изминалата година ежедневните гледания на видеа са скочили от един милиард до осем милиарда, а потребителите чрез мобилното приложение на Facebook гледат по 100 милиона часа видео на ден.

Освен това живите видеа получават десет пъти повече коментари от записаните предварително. Количеството текст, поместено в сайта, продължава да спада. С други думи, ако се страхувате от настъпването на повсеместна неграмотност, то ето един силен аргумент, че опасенията ви имат почва.

Въз основа на получените данни Менделсън прогнозира, че още в следващите пет години текстовите постове практически ще изчезнат напълно от социалната мрежа, а всички новини в лентата ще се състоят от монолози, записани на камера без предварителна подготовка.

Бъдещето е на стрийм видеата, видеоконференциите и видеочатовете, твърдят във Facebook. Остава да видим дали Facebook ще запази своята популярност след пет години.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес