Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шоу от падащи звезди за Олимпиада 2020 (ВИДЕО)

22 май 2016, 12:44 часа • 6402 прочитания

Какво ли не правят хората за празниците. Разгонват облаци, организират грандиозна заря, но никога досега не е имало нещо по-мащабно.

Компанията Star-Ale иска да спретне над Токио изкуствен метеорен дъжд по време на церемонията по откриването на Олимпиадата през 2020 година.

Шоуто ще се нарича Sky Canvas, тоест „Небесно платно“. Още следващата година компанията ще пусне в Космоса серия микроспътници, във всеки от които ще има 500-1000 специално разработени сфери, които ще се възпламенят и ще светят интензивно при навлизане в атмосферата.

Материалите са проектирани така, че да не повредят нищо и да не наранят никого по време на церемонията. Тези сфери ще бъдат направени от различни метали, затова ще изгарят в различни цветове, като още повече ще подсилят шоуто.

При падането сферите ще се възпламеняват на височина 56-80 километра над Земята. От повърхността те ще се виждат на територия минимум от 193 километра, а това значи, че бъдещото шоу ще бъде потенциално достъпно за 30 милиона зрители.

И колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух, тъй като проектът не може да се похвали с ниска стойност. Само изработката на всяко от тези топчета ще струва около 8000 долара. Тук не влизат стойността на спътниците и извеждането им на орбита.

Бюджетът на Олимпийски игри 2020, ако проектът бъде приет окончателно, може да се увеличи силно.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес