Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сгъваемият Pixel Fold се очаква през есента

06 януари 2023, 12:41 часа • 1779 прочитания

Предполага се, че Google планира да започне масово производство на части за своя сгъваем флагман през третото тримесечие. По-специално Samsung Display ще започне да произвежда сгъваеми дисплеи дори по-рано – през юли или август. Гъвкавият проект на Google претърпя множество закъснения през последните няколко години, така че тези дати не са фиксирани категорично, съобщават от hicomm.  

Изглежда, че компанията е понижила качеството и размера на дисплеите. Корейско издание съобщава, че Samsung Display ще направи 7.57-инчов сгъваем панел и 5.78-инчов панел за дисплея на капака. Рендерите от миналия месец предполагат диагонали от 7.69" и 5.79". За експертите е по-тревожна информацията, че Google са се спрели на по-стари технологии за дисплеи: Galaxy Z Fold3 от 2021 г. пропусна поляризиращ слой, което направи дисплея по-тънък и лек и по-лесен за сгъване.

ОЩЕ: Стана ясно къде е най-големият пазар за смарт часовници

Въпреки че Google Pixel Fold може да не се окаже толкова мощен и усъвършенстван, колкото първоначално беше предвидено, той може поне да бъде по-евтин – доклад от ноември твърди, че ще струва колосалните 1800 долара (в сравнение с 1400 долара, изтъквани в отчети отпреди година). 

Събитието Google I/O ще се проведе през май, но това ще е твърде рано за пълно разкриване на сгъваемия Pixel. Това може да означава пускане през октомври заедно със серията Pixel 8. 

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес