Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Samsung Bespoke Jet AI: прахосмукачка от космическата ера

31 май 2024, 10:30 часа • 5190 прочитания

През последните десетилетия прахосмукачките извървяха невероятен път на развитие. От шумни, тежки, тромави и трудни за поддръжка машини, те се превърнаха в елегантни устройства, с които поддържането на чистотата у дома е лесно и комфортно. Отличен пример за това е новата безжична прахосмукачка Bespoke Jet AI на Samsung. Тя е с приятно изчистен space age дизайн, който създава усещане за удобство и високи технологии. Прахосмукачката е лека като тегло (2,79 кг) и конструкция и е удобна за маневриране около мебели и почистване в тесни кътчета.

Практични решения с изкуствен интелект
Новото устройство взима отличните качества на успешния Bespoke Jet и добавя към тях още полезни функционалности и нови технологии. Когато става дума за “AI” (ИИ - “изкуствен интелект”) частта - не става дума за една прахосмукачка, а за цяла продуктова линия домашни устройства на Samsung, наречени Bespoke AI. Те включват фокусирано приложение на изкуствен интелект, което подобрява потребителското изживяване, функционалността и ефективността. Това е освежаващ подход във време, в което ИИ сякаш извира отвсякъде и обещава да “революционизира” всичко и да “промени света”. Вместо това Samsung предлага конкретни, практични приложения, които “вършат работа”.

AI Cleaning Mode: Оптимизация на почистването в реално време
В случая с Bespoke Jet AI това е режимът AI Cleaning, който в реално време променя начина на почистване. Ето как работи тази технология - с помощта на умни сензори, машината “разбира” каква е повърхността, почиствана от прахосмукачката и динамично променя всмукателната мощност и оборотите на почистващата четка. T.e., във всеки момент Bespoke Jet AI работи с идеалните параметри. Резултатът от всичко това е максимално добро почистване, при минимум консумация на енергия (намаление с до 21%), както и подобрена маневреност на четката върху различни подове. Това е всичко - този AI няма да “промени света”, но пък е абсолютно “на място” и е безусловно и измеримо полезен. Несравнимо по-добре от всяка бляскава AI технология, която обещава “революция”, но не издържа на елементарен тест за полезност.

Сертифициране и актуализации
Bespoke Jet AI бе първата безжична прахосмукачка на пазара с AI, сертифициран от от независимия научен институт по безопасност UL Solutions. Струва си да добавим и че цялата функционалност, свързана с режима на AI Cleaning, ще бъде постоянно актуализирана чрез приложението SmartThings.

Мощно засмукване и дълготрайна батерия
Сега нека да обърнем внимание на фундамента на всяка прахосмукачка под слънцето - всмукването на прах. Bespoke Jet AI е мощна в най-буквалния и практичен смисъл. Тя е снабдена с мощен мотор с всмукателна сила от 280W. Това е много и на практика означава, че у дома ви едва ли има прашинка, която да може да се спаси от тази прахосмукачка, независимо на какъв вид повърхност се намира. В същото време с един заряд батерията (сменяема Li-ion) осигурява до 100 минути чистене - предостатъчно дори за епично почистване на дома.

Удобството на почистващата станция
Bespoke Jet AI разполага с автоматична докинг станция, наречена Clean Station, която автоматично почиства нейния контейнер за прах и зарежда батерията. Това означава и че в момента, в който ви потрябва, прахосмукачката ще е готова и “под ръка”, със заредена батерия и празно кошче. Супер лесно и хигиенично. Можете завинаги да забравите за ръчното почистване на торбички за прах - действие, което изискваше решителност и кураж при по-старите поколения прахосмукачки. Дори без станцията, едва ли някога ще се наложи да спрете почистването, за да почистите торбичката. Нейният контейнер за отпадъци е с обем половин литър, което е много, при редовното почистване от Clean Station.

Гъвкавост и лекота на употреба
Резултатът от всичко това е, че Bespoke Jet AI е много удобна и гъвкава за използване. Това е важно, защото тази лекота позволява тя да бъде ефективно използвана за “бързо и яростно” почистване в произволен момент. Представете си следното: грабвате прахосмукачката от станцията, светкавично ликвидирате разсипания корнфлейкс по пода на кухнята; след това оставяте машината на станцията и спокойно се връщате към сутрешното си кафе.

Мултициклонен филтър и аксесоари
Bespoke Jet AI включва циклонен филтър, който улавя и най-фините прахови частици алергени. Това означава, че всяко почистване буквално подобрява качеството на въздуха у дома. Приятно допълнение е и добрият комплект от аксесоари, сред които има и моп приставка.
Двете моторизирани почистващи глави (за твърди подове и за килими) са снабдени с LED светлини. Те позволяват да разкриете, и безмилостно да почистите, “онзи” потаен тъмен ъгъл, в който се спотайват скрити прах и мръсотия.


Заключение: Отличен избор за съвременното домакинство
Без съмнение, Bespoke Jet AI е сред най-добрите безжични прахосмукачки на пазара, с отлична всмукателна мощност; лек, актуален и ергономичен дизайн; водещ живот на батерията и AI динамични настройки на почистването. Накратко, ако сте на пазара за съвременна прахосмукачка от 21-ви век, и приоритизирате удобството и ефективността на почистването, Bespoke Jet AI непременно трябва да бъде в краткия ви списък.

Начо Стригулев
Начо Стригулев Отговорен редактор
Новините днес