Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повече сигурност за банковата ви карта с мобилното приложение mobb

07 октомври 2013, 16:57 часа • 77058 прочитания

mobb е първото мобилно приложение от БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ. С него клиентите  превръщат мобилния си телефон в сигурно и удобно средство за плащане със своите банкови карти, като могат да извършват покупки както в търговски обекти, така и в интернет. С mobb картодържателите могат да ползват мобилния си телефон за изпращане на пари до други потребители на mobb, за заключване и отключване на карти, за информация за актуалната наличност по своята карта и други справочни услуги.

Любомир Цеков, главен изпълнителен директор на БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ, сподели: „Когато стартирахме проекта за мобилни плащания, ние решихме да базираме услугата си на няколко основни принципа: да поддържа популярните мобилни платформи, да не е необходимо потребителят да подменя своята SIM карта или да прави допълнителна интервенция в мобилния си телефон, да ползва широко предлагани услуги за достъп до интернет – Wi-Fi или 3G, GPRS, да е сигурно и надеждно решение, което да не компрометира банковите платежни услуги, да е универсално средство, с което да управлявате всичките си банкови карти, дебитни и кредитни, които имате в джоба, да е с лек и приятен интерфейс. Стартираме с Централна Кооперативна Банка, СИБанк, Общинска Банка, Инвестбанк, Токуда банк, Д Банк и Интернешънъл Асет Банк, като очакваме скоро да се присъединят и нови банки, които ще могат да предложат на своите клиенти това мобилно приложение”.

Централна Кооперативна Банка е една от първите банки, които ще се възползват от възможностите на mobb. Боян Дамянов, директор „Картови разплащания” в ЦКБ АД, обясни: „mobb е изключително иновативно предложение, което е важна стъпка в стремежа ни да осигурим достъп на нашите клиенти до банковите продукти на ЦКБ, докато са в движение. За клиентите, притежаващи карти от ЦКБ, услугата mobb e чудесна възможност да извършват разплащания чрез мобилния си телефон, а също и да имат пълен контрол върху своите карти чрез функцията за заключване и отключване на карти".

Клиентите могат да плащат в търговски обекти и в интернет сайтове с логото на mobb, като използват своя мобилен телефон. Плащанията са с много високо ниво на сигурност, тъй като клиентът не показва и не въвежда номера на своята карта. mobb използва патентована технология – Код за Плащане (One Time Ticket). Кодът се въвежда ръчно от картодържателя или от търговеца вместо ПИН.

С помощта на mobb картодържателите вече имат възможност сами да отключват и заключват своята карта лесно и по всяко време, като заключването е равносилно на блокиране на картата от банката. С едно докосване могат да ограничат изцяло достъпа до своите карти, включително за теглене на пари в брой от банкомат, плащане при търговци, в интернет и др.

Приложението mobb е налично за всички водещи мобилни платформи: iOS, Android, Blackberry OS 7 и Windows Phone 8. То може да се ползва от абонатите на всички мобилни оператори. Приложението не изисква клиентите да сменят своята SIM карта.

За да изтеглите mobb и регистрирате своята карта, посетете сайта mobb.bg и следвайте описаните стъпки.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес