Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партньорство между SEGA и Microsoft развълнува инвеститорите

01 ноември 2021, 09:54 часа • 2653 прочитания

Sega Sammy Holding проучва възможностите за стратегическо партньорство с Microsoft за разработката на високобюджетни игри на база облачната технология на американския софтуерен гигант, обявиха от японската компания. Съобщението разпали фантазиите на фенове и инвеститори, че това може да е само първа стъпка към предстояща по-голяма сделка.

Базираните в Токио Sega проучват възможностите за създаване на игри, които да се възползват от глобалното разпространение, което предлага Azure, облачната услуга на Microsoft. Това стана ясно от обявление на Sega пред борсовия регулатор, което не предоставя допълнителни подробности, като дали сделката ще включва ексклузивност на заглавията или капиталови инвестиции, предава Reuters.

Акциите на Sega поскъпнаха с 6% по време на сутрешната търговия.

Гейминг облачната услуга на Microsoft е достъпна чрез Xbox Game Pass, което представлява абонамент, включват игри, включително под бранда на Sega.

Игрите в облак вървят със своите предимства и недостатъци. От една страна, необходимостта от скъп хардуер отпада, но за сметка на това е необходима стабилна и бърза интернет връзка.

„Чрез работата с Microsoft за ускоряване на такива тенденции, които ще се засилват все повече в бъдеще, целим да оптимизираме процесите на разработка и да продължим да предоставяме висококачествено изживяване на играчите, използващи облачните технологии Azure.", посочват от Sega.

От десетилетие витаят слухове, че Microsoft може да придобие Sega. Япония, третият най-голям пазар за видеоигри в света и основен мотор на иновациите в сектора, остава слабо звено в бизнеса на Microsoft.

Партньорството между двете компании има дълга история. Sega, която изостави своя конзолен бизнес след серия провали, е производител на машини за хазарт и един от големите играчи в света на видеоигрите.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес