Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очакват се рекордни продажби на смартфони през следващата година

18 ноември 2016, 08:59 часа • 1666 прочитания

Пазарът на смартфони ще продължава да расте и през следващата година. Това сочи ново проучване на TrendForce.

През 2016 година продажбите на смартфони са се увеличили с 2.5% спрямо потреблението през предходната. Гледайки напред към следващата година, то тя ще бъде много по-силна от тази. Очакванията на специалистите са покупките на смартфони да се увеличат с 4.5%, което ще бъде от полза за някои играчи в бранша, като например Samsung, за които 2016 не беше никак успешна.

Ако превърнем процентите в брой продажби, то закупените смартфони от потребителите ще бъдат близо 1.5 милиарда устройства.

"От всички произведени смартфони в света, около 600 милиона от тях са за потребителите в Китай. Китайските компании обаче ще трябва да изнасят по-голям брой смартфони в чужбина, защото ако продължават по този начин ще имат трудности в продаването на устройствата в самата азиатска държава. Пазарът там ще се пренасити", заяви водещият анализатор на проучването Аврил Ву.

Според проучването, едва 11.5% от смартфоните, продадени през 2016 година са с марката на Apple. Компанията обаче я очакват още по-добри дни. Прогнозите са, че следващата година Apple ще увеличи своя пазарен дял в продажбите на близо 20%.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес