Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новите функции в Telegram включват и анонимност

12 декември 2022, 15:37 часа • 2797 прочитания

Telegram изненада своите конкуренти, като пусна нова версия на своето криптирано приложение за съобщения, което позволява регистриране на акаунти с помощта на самоличности, базирани на блокчейн вместо реални телефонни номера. Това съобщават от HICOMM.

В допълнение версия 9.2 включва възможността за автоматично изтриване на съобщения, таймер за нови чатове и надстройка до функция Topics, наподобяваща форум. Както е известно, всеки потребител, който желае да използва приложението, трябва да въведе телефонния си номер, за да завърши своята регистрация.

Въпреки че Telegram твърди, че вашият телефонен номер никога не е видим за непознати хора, той все пак е идентификатор, който по своята същност ви пречи да останете без пълна анонимност. Сега обаче има нова опция - можете да си закупите анонимен номер през блокчейна Fragment, като плащате с помощта на Toncoin.

ОЩЕ: Кой стои зад един от най-популярните руски военни канали в Телеграм

Ако си мислите, че iOS са "уловили" функцията, защото тя не е видима, то ситуацията не е точно такава: по време на регистрация обаче можете ръчно да въведете в полето "код на държава" стойността "888" и след това ще поиска вашия анонимен номер. При Android анонимната опция вече е в списъка с държави.

Според главния изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров чрез тази система за монетизация Telegram ще може да плаща за сървърите, трафика и заплатите, необходими за продължаване на изграждането на нови функции и поддръжката на съществуващите.

ОЩЕ: Руски съд глоби Telegram с 4 млн. рубли, не свалил "незаконни материали" за войната

Telegram наскоро пуснаха и други нови функции като видео транскрипции от глас към текст, както и стартира своята премиум услуга на цена от 5 долара на месец, която дава на потребителите функции за повече капацитет за качване, свобода от реклами и др.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес