Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов стандарт при офис мониторите: Запознайте се с AOC 24P3CW

26 февруари 2024, 09:00 часа • 1890 прочитания

Новият 23,8-инчов AOC 24P3CW излиза на пазара с претенциите да бъде солиден многофункционален монитор, с отлични възможности и на добра цена. Иначе казано, всичко, което бихме могли да поискаме от един настолен монитор. Нека да видим дали е така.

Конструкция и ергономия

Дизайнът на продукта е безрамков от три страни (без долната страна, широка 25 мм) и това осигурява безпроблемно “навързване” на няколко монитора, без "мъртви зони" между отделните дисплеи. Има удобно за използване екранно меню. Стойката VESA осигурява лесно монтиране, а възможностите за нагласяне включват завъртане на 90 градуса от хоризонтален във вертикален режим; накланяне напред и назад, както и до 150 мм регулиране по височина. С тегло от 5,4 кг AOC 24P3CW е сравнително лек и лесен за пренасяне.

Визуално качество

Дисплеят е с IPS панел, с благодатен 178/178° зрителен ъгъл, честота на опресняване от 75 Hz и Full HD (1920 x 1080) резолюция. Цветовото покритие е отлично (99% на sRGB и 78% на DCI-P3), а възпроизвеждането е достатъчно прецизно, за да намали до минимум необходимостта от калибриране. С яркост от 300 нита, дисплеят предлага повече от достатъчна яркост за всякакви реалистични нива на осветеност. Всичко това е доста повече от достатъчно за 99% от потребителите, дори без поддръжка на HDR.

AOC 24P3CW е с адаптивна синхронизация, което означава, че напасва вертикалната си честота на опресняване със сигнала от графичния процесор. Резултатът е гладки и без “насичания” движещи се изображения, при видеоигри и видео.

Свързаност и други качества

Мониторът осигурява добра свързаност в повече от един смисъл. Той идва с 1080p вградена уеб камера, която е идеална за видеоконференции и поддържа Windows Hello за биометричен достъп. Има и USB хъб, HDMI, Ethernet (RJ-45), както и DP-out изход за връзка с външни монитори и проектори. Озвучаването е осигурено от два 5W високоговорителя, които осигуряват силен и качествен звук, дори без да предизвикват тръпка в сърцата на аудиофилите. AOC 24P3CW предлага и до 65W захранване през USB-C, което означава, че чрез него можете да зареждате разнообразни устройства, от смартфони до лаптопи. Като чудесна черешка на тортата, мониторът е сертифициран по няколко екологични стандарта (EPA, TCO и EPEAT), които гарантират, че този продукт е максимално щадящ за околната среда. Всичко това идва с щедра 3-годишна гаранция от производителя.

Добър избор

Накратко, AOC 24P3CW идва с силна комбинация от функционалност и качество на изображението на достъпна цена. Всичко това превръща нашия герой в чудесен монитор за дома и офиса, за забавления и работа.

Начо Стригулев
Начо Стригулев Отговорен редактор
Новините днес