Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск нарече Apple гробището на Tesla

09 октомври 2015, 13:27 часа • 10706 прочитания

Основателят на Tesla Motors Елън Мъск заяви, че не разглежда Apple в качеството на конкурент, независимо от слуховете за разработван от специалистите на компанията електромобил, пише немският вестник Handelsblatt.

В интервю за изданието Мъск пояснил гледната си точка, като отбелязал, че в Apple се наемат уволнени от Tesla Motors инженери. "Ние винаги на шега наричаме Apple гробището на Tesla. Тези, на които не им се получи да работят в нашата компания, отиват при тях. Не се шегувам", разказва той.

В същото време Мъск похвалил Apple за стремежа да се заеме с електромобили. "За тях е логично да се движат в тази посока, ако искат да представят нещо наистина революционно", подчертал той. Според него, за да запази името си на иноватор, за Apple вече не е достатъчен нов молив или по-голям iPad. Но както отбелязал Мъск, автомобилите са доста по-сложни от смартфоните и часовниците.

Като сериозни конкуренти в Tesla Motors смятат китайските компании. Мъск пояснил, че само в САЩ съществуват четири стартъпа по производство на електромобили, оценявани на сума над милиард долара и финансирани от бизнесмени от Китай.

Официално Apple още не е потвърдила, че разработва автомобил, но в медиите се появила информация, че новост под кодовото название Titan ще бъде пусната в производство към 2019 година. Съобщава се, че компанията не планира да направи първия си електромобил напълно автономен.

Apple е наела няколко експерти по безпилотни автомобили, но възможността за реализация на такъв проект е част от дългосрочните планове.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес