Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Метални пломби за сигурност – какво представляват и как защитават

13 октомври 2019, 11:48 часа • 9271 прочитания

Металните пломби за сигурност се използват за подсигуряване на автофургони, железопътни цистерни и такива за горива, контейнери – сухопътни и морски, влакови композиции, хранилища, пощенски чували и с това далеч не се изчерпва пълният списък на предназначение.

Самият факт, че са изработени от метал подсказва, че те имат много голяма степен на сигурност. Когато трябва да защитите скъпи товари и складова база, металните пломби са точният избор. Уверете се, че са от доказал името си производител и съответно са доказано качествен продукт, който не може да бъде изтръгнат, свален или разглобен без по пломбата да останат следи и да може да се възстанови в първоначален вид.

Висококачествените метални пломби се поставят лесно и се свалят само с подходящи инструменти, разрязващи метал. Всяка е произведена с уникален индификационен номер, така че да не може да бъде заменена с аналогична в движение. Номерирането се извършва посредством щампа или лазер, в зависимост от модела. Съществено важно е, че всеки номер е уникален. Което ви дава спокойствието, че няма как някой да закупи същия модел и номер пломба, по пътя да счупи едната, извърши злоупотреби и постави втората. Това е от първостепенен приоритет за Олимп България, затова можете да бъдете уверени, че насреща имате лоялен партньор.

Много от металните плоби позволяват да се добави и вашият фирмен знак или друг подаден от вас текст и лого.

Едни от най-продаваните метални пломби в Олимп България са Inner Force. Външният корпус е от пластмаса, покрит с полистирол - в пет варианта на цвят. Това покритие предпазва от появата на искри, в случаите, в които пломбата е поставена върху пожароопасни транспортни средства – цистерни за масла, горива и т.н.  Самият полистирол има показания за температура на запалване от 343 С, а на самозапалване от 486 С. Подобни градуси не могат да бъдат достигнати в реална среда, а само в лабораторни условия, което прави този модел още по-надежден.

Под пластичната част има армиран металически корпус, а в него влиза галванизирано въже с огромна степен издържащо усилие на разкъсване – не по-малко от 3800N.

Допълнително предимство е и фактът, че може да се монтира на повърхности с разлика в нивата, заради гъвкавостта и дължината на въжето.

Тази метална пломба е невъзможно да бъде отворена, без да останат следи по пластмасата. Освен това, има вътрешен двоен запиращ механизъм.  Той контролира от две места галванизираното въже да се движи само в една посока и веднъж поставено, няма как да бъде върнато в обратна посока, за да се отключи пломбата.

Inner Force може да бъде брандирана с ваше лого, знак, текст. Всяка една бройка се номерира с неповтарящ се номер.

Метална пломба Bolt Seal е сред най-разпространените в митническите служби по цял свят и топ избор за защита на контейнери. Практически не е възможно да бъде отстранена без да се забележи. Изключено е да се свали без специални инструменти. Не случайно този модел пломба за сигурност е сертифицирана по ISO 17712 и отговаря на изискаванията за “High Security пломби за сигурност “ и “High Security пломби за контейнери”.

За контейнери, вагони, камиони и складове често се използва и метална пломба Ball Seal. Както подсказва името, тя има кръгла форма. Защитният механизъм е изцяло метален, както и цялото покритие на пломбата. Ето защо е невъзможно да се свали без разрязване, което в последствие няма как да бъде скрито. Тук номерът се поставя чрез щамповане и също е гарантирано уникален.

Още една от металните пломби, отговарящи на стандартите за “High Security пломби за сигурност“, е модел Cable Seal. Има галванично въже, което минава през захвата на контейнера и се връща обратно в пломбата. За да се свали – въжето трябва да се разреже, а като се разреже - то моментално се разплита. Така става невъзможно да се затвори отново пломбата. Този модел има и пластмасов външен корпус, върху който се нанася уникалният номер, а може да се сложи и фирмен знак. А тъй като естетиката никога не е без значение – може да се избират и варианти на цветове.

Това е обобщен поглед към една малка част от моделите метални пломби. Има и такива, които се изработват индивидуално за нуждите на клиента.

В двадесетгодишната история на Олимп България ЕООД сме изработвали, предлагали и внедрявали най-различни комбинации от видове и модели пломби, които решават проблемите по сигурността на стоките и превозите.

Конкретно металните пломби в огромната си част биват предпочитани от железопътни компании, морска логистика, за контейнери – вода и суша. Но разбира се, те не се използват единствено и само в тези области. Имаме много клиенти, чийто автопарк от камиони превозва изключително скъпи товари. А също и големи складови бази, подсигуряващи хранилищата си и отделните помещения с метални пломби. Когато общата стойност на продуктите и стоките надвишава стотици хиляди евро, то тогава клиентите настояват за най-високото качество и сигурност пломба, без никакъв компромис. Защото като единична цена металната пломба е няколко стотинки, но като предпазна мярка възвръща стойността си не просто в пъти, а в порядъци.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес