Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Mercedes-Benz преоткри екстремните водни спортове

05 март 2014, 11:36 часа • 87063 прочитания

Немският автомобилен гигант реши да зарадва почитателите на сърфа и изобрети страхотна дъска за порене на вълните.

Инженерите на Mercedes-Benz са работили съвместно с известния сърфист Гарет Макнамара за изобретяването на тази страхотна дъска.

Моделът е наречен Silver Arrow of the Seas (Сребърната стрела на океаните) и пълен с иновации, които не са виждани до момента в този спорт.

Прецизната и високотехнологична дъска е резултат от съвместния труд на инженерите на компанията и Макнамара, който държи световния рекорд на Гинес за сърфиране през най-голямата вълна, който е направен в Португалия.

В официалното видео Макнамара обяснява, че е имало нужда да се произведе нещо изключително, което да отговаря на предизвикателствата на вълните в Португалия.

Били са изобретени четири високотехнологични сърфа, които са с вградени уреди отчитащи скоростта му при спускане по някоя чудовищна вълна. Всяка дъска е била направена според физическите параметри на Макнамара. Те са били тествани първо в частта на Mercedes-Benz, където се изпробва аеродинамиката на автомобилите, за да може прецизно да се определи съпротивлението с вятъра предвид стойката на Макнамара.

Инженерите са симулирали всяка една ситуация, която може да възникне при сърфирането по големите вълним включително ако някоя „погълне“ Макнамара.

Към момента четирите дъски са предназначени само за Гарет Макнамар, но не е изключено при интерес да бъдат произвеждани по индивидуална поръчка.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес