Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се хакват кредитните карти

26 октомври 2015, 15:55 часа • 41779 прочитания

Макар че банковите карти с вграден микрочип са по-защитени от техните аналози с магнитна лента, злосторници вече са успели да разбият тяхната защита.

Петима французи били признати за виновни в манипулиране на платежни карти с чип още през 2011 година, но чак сега експертите успели да изяснят по какъв начин престъпниците са успели да прескочат PIN кодовете на откраднатите карти.

Френски учени от Висшата нормална школа (Ecole Normale Supérieure) са публикували изследване, което разкрива метода на петимата крадци, арестувани между 2011 и 2012 година за източване на 600 000 евро от крадени кредитни карти.

Използването на рентгеноструктурен анализ и микроскопично сканиране установило, че престъпниците всъщност вграждали втори чип в картите с микропроцесор.

Фалшивият чип, известен като FunCard, позволявал да се пропусне процедурата по въвеждане на PIN кода в POS терминалите на много фирми и изпращал в системата за идентификация лъжлив сигнал, потвърждаващ самоличността на притежателя на картата.

Изследователи от Кеймбриджкия университет и преди 2011 година подозирали подобна уязвимост на картите с чип, но френските хакери за първи път се възползвали от нея на практика.

В Европа все по-широко се използват карти с микропроцесори, а САЩ са в процес на преход към този метод за плащане.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес