Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инсулт? Съоснователят на Apple Стив Возняк е приет в болница

09 ноември 2023, 09:20 часа • 1745 прочитания

Съоснователят на Apple Стив Возняк е бил хоспитализиран в столицата на Мексико - Мексико Сити - в сряда заради възможен инсулт, съобщават местни медии.

TMZ, които се позовават на източници, обаче пишат, че заболяването е било по-малко сериозен пристъп на световъртеж.

73-годишният учен и технологичен предприемач е трябвало да участва в събитие на Световния бизнес форум в квартал Санта Фе в мексиканската столица в сряда следобед, 8 ноември. Возняк трябваше да говори на конференцията в 16:20 ч. местно време.

Возняк е завършил речта си, но след това е казал на съпругата си, че "се чувства странно". Според съобщенията, цитирани от TMZ и "Ройтерс", тя е настояла той да отиде в болницата.

Още: Стив Возняк: Tesla е пример как изкуственият интелект иска да ви убие!

Кой е Возняк?

През 1976 г. Возняк основава Apple Computer заедно с по-известния си бизнес партньор Стив Джобс - инвеститорът и дългогодишен главен изпълнителен директор на Apple, който почина през 2011 г.

Техният бизнес е пионер в областта на персоналните компютри и се превръща в най-скъпата компания в света, известна с дизайна и функционалността на редица продукти на потребителската електроника, включително преносими и настолни компютри, както и мобилния телефон iPhone.

Още: Изкуственият интелект може да ни превземе: Илон Мъск, Стив Возняк и предприемачи с невиждано искане

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес