Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Google с нова търсачка

02 септември 2015, 10:34 часа • 7473 прочитания

Търсачката Google смени своя дизайн. Необходимостта според разработчиците се появила поради стремежа на Google да се адаптира към всякакви устройства.

В официалния блог на Google се отбелязва, че новото лого е създадено за работа на няколко устройства. Дизайнът също е адаптиран под различни начини за въвеждане на информация – печат, натискане и гласови команди.

Нови елементи, като например разноцветен микрофон, подсказват как да се взаимодейства с Google в различни ситуации – дали искате да се възползвате от гласово въвеждане, да принтирате или да натиснете иконка, поясняват в Google. Обновеното лого ще замени и традиционната синя иконка в мобилните приложения.

Коментирайки новината на Google, потребителите като цяло се отнесли благосклонно към новия дизайн. Макар че най-консервативните юзъри все пак упрекнали компанията в детинщина и "примитивизъм", тъй като логото започнало да прилича на детска рисунка.

Редизайнът последва структурните изменения в компанията. Малко по-рано корпорацията обяви смяна на името си. Главната, компания, където влизат Google и още редица структури, ще се нарича Alphabet Inc.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес