Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Facebook претърпя болезнено наказание на борсата - 150 млрд. долара загуба

26 юли 2018, 08:15 часа • 2607 прочитания

Facebook претърпя сериозен удар на борсата, след като от компанията съобщиха по-слаб от очакваното ръст на потребителите за първото тримесечие на годината, предаде БГНЕС.

Компанията заяви, че има ръст на печалбата от 31% за второто тримесечие до 5,1 милиарда долара, а приходите са нараснали с 42% до 13,2 милиарда долара. Прогнозите обаче сочеха 13,36 млрд. долара. Затова акциите на Facebook спаднаха със 7% само за час след отварянето на борсата в Ню Йорк, като спадът стигна до 20% и затвориха при 20,23%. В неприсъствената електронна част от сесията спадът стигна до почти 25%, а борсовата загуба се оценява на 150 млрд. долара, пише The Washington Post.

"Нашата общност и бизнес продължава да расте бързо. Ние ще продължим да инвестираме в това да пазим сигурността и безопасността на хората и да продължим да създаваме нови начини, с които да им помогнем да се свързват”, заяви собственикът на компанията Марк Зукърбърг.

Той също така добави, че не е очаквал значително въздействие върху данните заради скандала с Cambridge Analytica, но се е усетило "слабо захлаждане". Въпреки това на месечна база активните потребители са нараснали с 11% до 2,23 милиарда, но дневно активните потребители нарастват по-бавно отново - с 11%.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес