Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Европейската комисия скастри Facebook и Twitter

05 декември 2016, 12:21 часа • 1263 прочитания

Вчера Европейската комисия отправи предупреждение към основните технологични гиганти да премахнат изцяло езика на омразата в своите платформи, съобщава Gizmodo.

Facebook, Twitter, Google, YouTube и Microsoft са компаниите, които според Европейския съюз трябва да се включат по-добре в кампанията против омразата.

През май компаниите доброволно подписаха кодекс за етично поведение, според който те трябва да се борят с речта на омразата и да изтриват коментари и новини в рамките на по-малко от 24 часа.

Европейската комисия обаче показа, че според нея, технологичните платформи не са изпълнили договорката по задоволителен начин.

"На практика, на фирмите им отнема повече време да премахнам езика на омразата от своите сайтове", споделят от комисията.

В доклада си, Комисията споделя, че все пак YouTube се бори най-добре с езикът на омразата. Видео платформата трие много с до 40% по-бързо неприлични и обидни клипове и коментари от другите социални мрежи. Най-неефективни са от Twitter и затова Европейската комисия има най-много забележки към тях.

 

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес