Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Достъпни лаптопи за малки отличници и отлични родители

17 септември 2020, 12:03 часа • 1551 прочитания

Новата учебна година започна и несъмнено всички искаме нашите малки ученици да са истински факири в училище, пълни отличници и да ни радват с бележници без забележки и отсъствия. Как обаче, ние родителите да превърнем децата си в този почти утопичен образ? Същевременно да успеем да спестим малко от главоболията и притесненията около дигитализацията в образованието, която ни помете изведнъж и ни остави малко объркани и несигурни.

Освен химикали, тетрадки и раница, оказва се, че джаджите започват да играят все по-ключова роля в образованието и в това няма нищо лошо. А едно от най-полезните устройства, с които да оборудваме нашия малък ученик е добър лаптоп, който да отговаря не само на нуждите му, но и на интересите.

И ако все още не сте убедени в това, само си представете ситуацията, в която лаптопът на детето се разваля и трябва да делите общ. Някъде там между имейлите към шефа и корен квадратен от 24, можем да кажем с пълна точност, че сметките няма да излязат. Затова, за да не изпадате в ситуация, в която двойките отнасяте самите вие, изборът на подходящо устройство е едно от основните неща, с които да подготвим един съвременен дигитален ученик.

 

Размерът има значение

Какво е важното обаче? Добре е да заложите на златната среда. Нито много обемист и тежък, за да е труден за пренасяне, нито пък прекалено малък екран, защото това е доста вредно за зрението. Особено пък на подрастващите, които прекарват пред екрана малко повече от необходимото време. Но нека не хвърляме първия камък, знаем, че и ние се задържаме по-дълго пред смарт устройствата. Много добро предложение в това отношение се оказва Huawei MateBook D15 15.6, който предлага подходящ размер от 15.6 инча, напълно достатъчни, за да не се взира детето ви в екрана, за да прочете поредната глава от учебника по история, но не и твърде обемист, за да тежи раницата прекомерно. Приключението в дигиталния свят е хубаво да е по-леко.

 

Балансирано решение

Ако има нещо, на което децата да ни научат е естествената лекота, с която успяват да балансират между домашни и забавления. Затова можем да спечелим точки в класацията родител на годината като заложим на устройство, което може да се дублира като лаптоп, на който да тръгват повечето му любими игри. Да, по принцип гейминг лаптопите са и ужасно скъпи, но хубавото е, че на пазара има редица опции, които осигуряват необходимите технически характеристики, на достъпна цена. Веднага даваме пример с достъпния, но мощен ACER Aspire 5 A515-54, който разполага с отделна видеокарта Nvidia GeForce MX250. Тя ще е достатъчна за феновете на Fortnite например. А и нека не се лъжем, ако случайно се окаже, че баланса между домашни забавления е нарушен, нищо не пречи и вие да задобреете на някоя игра.

 

Бюджетна идея

Знаем и, че около началото на учебната година бюджетът не е безкраен, затова да успеем да намерим достъпно устройство, което обаче може да отговори на нуждите, които нашият ученик има е важно условие за избора на лаптоп. Вариантите определено са много, но е добре да заложим на нещо изпитано и проверено. Препоръчваме ви  достъпния LENOVO V15 IKB, който ще даде възможност на детето ви да отмята задачите без забавяне, без забиване и с лекота, просто защото е внимавало в час.

Няма нужда да обикаляте по магазините с този списък. Веднага ви казваме, че всички тези и още устройства можете да намерите в мрежата на Теленор, които от скоро отново добавиха лаптопите към портфолиото си. А освен, че всичко необходимо е на ръка разстояние, можете да се възползвате от изгодните опции за разсрочено плащане на продуктите на Теленор, както и да комбинирате с подходящ за вас абонаментен план. Всички предложения на оператора можете да разгледате на https://www.telenor.bg/bg/private/device/list/device_tablet.

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес