Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джеф Безос смята, че до десетина години роботите ще почнат да изместват хората за ръчен труд

07 юни 2019, 06:45 часа • 4045 прочитания

Роботи ще започнат да заменят хората в ръчния труд до 10 години, каза Джеф Безос. Милиардерът прогнозира, че в сравнително кратък срок машините ще имат толкова съвършени ръце, че ще могат да хващат предмети толкова уверено, колкото и човека, съобщава БГНЕС по информация на Reuters.

Изказването основателят на Amazon направи в Лас Вегас на конференция за модерни технологии.

"Оказа се, че разработването на ръка на робот, която да има същата хватателна способност като човешката е много трудна задача. Смятам, че проблемът ще се реши до 10 години", казва Джеф Безос.

Според най-богатия човек на света роботите ще заменят хората в редица дейности, които им стават непосилни с напредването на възрастта, както и в задачи като презареждането на складове.

Безос не обяви дали Amazon смята да въведе роботи в разнообразния бизнес на огромната компания. Милиардерът е казвал в миналото, че гледа на автоматизацията и роботизацията като способи да се помогне на работниците на Amazon. В момента компанията наема стотици хиляди работници, които взимат пратки, сканират ги и ги изпращат до клиентите на Amazon, както и презареждат огромните складове на фирмата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес