Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъдещето на хладилниците: Да преобразиш дома си с Bespoke

30 март 2023, 09:00 часа • 7964 прочитания

С бързото развитие на технологиите е от ключово значение те да се вписват безпроблемно във всекидневието ни и начина ни на живот, вместо обратното. Днес домовете ни са по-динамични места от всякога, като често служат едновременно за офиси и жилищни помещения. За щастие, има производители на домакински уреди, които правят успешни усилия да се адаптират към промените в потребителските предпочитания. Samsung Electronics е сред лидерите в тази област, а пример за това е концепцията им за домашни устройства Bespoke. В следващите редове ще обсъдим най-новото от едноименната серията хладилници и фризери.

Както подсказва самото име (bespoke на английски - “изработен по поръчка”), хладилниците и фризерите Samsung Bespoke дават възможност за персонализиране, като потребителите могат да избират между различни видове, цветове, покрития и функции, за да отговарят на техния личен стил и пространство. Започвайки с пазарен старт през 2020 г. в Южна Корея, днес хладилните уреди се продават на всички големи пазари и са еталон за най-доброто в този вид технологии. Серията се радва на голям интерес и позитивни мнения от страна на потребители, експерти и специализирани медии. Оформилият се консенсус отличава като печеливша комбинацията от модулен дизайн, смарт технологии и енергийна ефективност. Конкретно от потребителска гледна точка, това, което отличава Bespoke е отличния “букет” от ефективност, функционалност и естетика.

Една от дефиниращите характеристики на продуктите Bespoke е техният модулен дизайн, който осигурява уникална персонализация, едновременно от естетическа и функционална гледна точка. Благодарение на гъвкавото конфигуриране, можете да нагласите нещо, което е уникално ваше, и което е най-подходящо за вашата семейна ситуация и домакинство. Можете да започнете с един панел и да добавяте нови модули Bespoke по всяко време, което ефективно удължава жизнения цикъл на уреда. Това означава, че гамата Bespoke е не само персонализирана, но и екологична. Тук имаме отличен пример за иновации, които са полезни едновременно в различни аспекти.

Минималистичният плосък дизайн на Bespoke се вписва гладко във всеки съвременен кухненски интериор, като осигурява повече вътрешно пространство, като същевременно запазва елегантния външен вид на уреда. В същото време, хладилниците и фризерите Bespoke са своеобразно “who is who” на най-усъвършенстваните хладилни технологии. Да речем, технологията SpaceMax осигурява високоефективна термоизолация, която позволява стените на хладилника да бъдат много по-тънки, без компромис с енергийната ефективност. Друг дизайнерски успех са плъзгащите се рафтове, които подхождат елегантно към проблема с труднодостъпните продукти, като ви позволяват да подреждате и размествате продуктите по-ефективно.

Гамата Bespoke включва и зоната Cool Select Plus, която осигурява максимално гъвкави условия за съхранение. С натискането на бутон, можете да превключвате между различни режими на съхранение на храни при оптимална температура. Благодарение на технологията No Frost пък храната е по-свежа и не заскрежава, а едновременно с това, по-слабото натоварване на охладителната система увеличава нейния живот.

Системата All-Around Cooling поддържа продуктите с подходящо и равномерно охлаждане “отвсякъде”, при непрекъснат контрол на температурата. Системата Twin Cooling Plus пък оптимизира температурата и влажността във вътрешността на хладилника (или фризера), като съхранява храната при оптимални условия, със запазени естествени вкусове и аромати. От своя страна, функцията Metal Cooling запазва студа в хладилника и помага за възстановяване на зададената температура, когато вратата е била отворена за по-дълго време. Същевременно технологиите Power Cool и Power Freeze подават смразяващ въздух, съответно към хладилника или фризера, за бързо охлаждане и замразяване.

Идеята на зоната (кутията) Optimal Fresh+ е да осигурява оптимална свежест, като създава и запазва идеалната среда за различните видове храни. Кутията може да бъде използвана като чекмедже или разделена на две зони с различни температури. Лявата страна е по-студена, така че месото и рибата да останат свежи два пъти по-дълго, докато дясната страна запазва свежестта на плодовете и зеленчуците. И като става дума за плодове и зеленчуци, технологията Humidity Fresh+ създава идеална среда за тяхното съхранение, така че те да си останат, каквито ги обичаме - хрупкави, свежи и сочни. Т.е. можем да кажем, че хладилниците Bespoke, освен всичко друго, се грижат и за вашата разкошна салата.

Не на последно място, цифровата инверторна технология автоматично и прецизно регулира охлаждането в хладилника. В резултат, уредът е впечатляващо тих и отговаря на най-новите енергийни норми, като използва до 50% по-малко електроенергия и идва с 20-годишна гаранция. Приятна добавка към всичко това е защитният заден капак Clean Back, който предотвратява събирането на мръсотия около компонентите и ги предпазва от удари. С него иначе досадното почистване на хладилника (знаете за какво става дума, нали?) е по-лесно от всякога.

Гамата хладилници и фризери Bespoke е, както се казваше в близкото минало, “христоматиен” пример за това как технологиите могат да направят живота ни по-удобен. Като се адаптират към нашите нужди и предпочитания, тези уреди могат да бъдат наистина ценна придобивка за нашите домове. А с най-новите функции и технологии, серията Bespoke ще впечатли и най-взискателните клиенти. Накратко, ако сте на пазара за нов хладилник/фризер, вижте за какво става дума.

Начо Стригулев
Начо Стригулев Отговорен редактор
Новините днес