Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боси по асфалта

15 февруари 2012, 12:35 часа • 13253 прочитания

В Швейцария пуснаха на пазара чорапи, които заменят обувките, съобщи Gizmag. Те са предназначени за хора, които обичат да ходят боси, но не искат да си наранят краката или да ги инфектират, твърдят създателите на алтернативните обувки от компанията Swiss Barefoot.

Швейцарските чорапи се правят от прежда, съдържаща 50% кевлар, известен от бронираните жилетки, 32% полиестер, 8% спандекс и 10% памук. Подметката е от поливинилхлорид. Цветът на чорапите се определя от използваните продукти за направата им - сивкавата разцветка е неизменна.

Острите камъни, раковините, счупените парчета стъкло, клонките на горските пътеки не са проблем за хората, които носят новия вид чорапи. Те не пропускат пясък, но не са водонепромокаеми. Използването им на асфалт обаче допринася за по-бързото им износване.

Според швейцарците новият продукт създава абсолютното усещане, че ходиш бос. В същото време обаче краката са защитени.

Производителите предупреждават, че швейцарските предпазни чорапи не са обувки в традиционния смисъл на думата, но са техни сериозни конкуренти. Цената на един чифт зависи от номера и започва от 55 евро. БТА

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес