Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Акциите на Apple паднаха по време представянето на iPhone 7

08 септември 2016, 10:10 часа • 5754 прочитания

Акциите на Apple са паднали по време на снощното събитие в Сан Франциско, на което беше представен новият продукт на компанията - iPhone 7. Освен него бе показан и фаблета iPhone 7 Plus.

В началото на премиерата се продаваха зза 107.56 долара, а завършиха при 107.31 долара на акция.

Основният пик при цените се видя при представянето на новите игри за iPhone и Apple Watch - Super Mario Run и приложението на Pokemon Go за смарт-часовника.

За сметка на това акциите на японския производител на игри Nintendo Co се изстреляха с над 18 на сто, насърчени от изненадващото анонсиране на популярната игра Super Mario Bros за iPhone по време на събитието на Apple.

Инвеститорите залагат, че новата игра - Super Mario Run, ще се превърне в нов мобилен хит за японската компания, подобно на популярната вече Pokemon GO, докато базираната в Киото фирма се отдалечава от своята конзолно фокусирана стратегия и преминава постепенно към предлагането на начини за играене по всяко време.

Nintendo обяви, че ще пусне играта първоначално в App Store на Apple през декември. Компанията с пазарна капитализация от 40,5 млрд. долара не обяви кога играта ще бъде налична и за Android устройства.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес