Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владимир Карамазов: Няма такова нещо, че се отказвам от професията

09 декември 2022, 20:42 часа • 14369 прочитания

Започвам репетиции и ми предстоят други актьорски проекти. Няма такова нещо, че се отказвам от професията. Това написа в профила си във Facebook актьорът Владимир Карамазов.

Повод за уточнението стана възникналото вчера недоразумение, че той напуска актьорството. Днес Карамазов категорично опровергава това.

От пълния текст на интервюто пред Радио "Фокус" вчера оставаше впечатление, че той е бил пред отказване, но предложение на Явор Гърдев променя решението му. "Аз малко преди "Опашката“ бях взел категорично решение, че повече не искам да се занимавам с тая професия. И не заради самата професия, а заради нещата, които се случват вътре. 20 години аз прекалено много изтърпях. Понеже това е една професия, в която ние работим заедно прекалено много голям кръг хора, всеки със своя си характер, всеки със своите си проблеми, всеки със своите си лудости. И в един даден момент това вече много започна да ме натоварва наистина и се отделих. И всъщност "Опашката“ беше пък представлението, което излезе точно преди така да затръшна вратата. Все едно Явор Гърдев – някак си в главата така ми остана, като че все едно тъкмо да хлопна вратата, и той сложи крак и каза "Ела“. И много се радвам, че така стана, защото в живота на човек нищо не е случайно. Радвам се, че стана така, защото пък "Опашката“ ми даде, точно ми назова с какво аз трябва да се занимавам в тази професия – само с такъв тип проекти, които са независими, които са далече от познатото, с нови хора, с готини режисьори. Ако трябва на 10 години веднъж – на 10 години веднъж", казва актьорът в интервюто.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес