Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смолян представя пред театралния елит хитови постановки

09 февруари 2015, 12:09 часа • 40037 прочитания

Смолян представя пред театралния елит хитови постановки, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Почитателите на Мелпомена ще могат да посетят двете постановки на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” на 9 и 10 февруари т.г. Това са „Лазарица” от Йордан Радичков, номинирана за "Икар 2015".

Представлението ще се състои днес от 19.00 часа в зала 2 на Театъра. Втората постановка е „Майстори” от Рачо Стоянов и ще се играе във вторник -10 февруари, от 19.00 ч. в зала 1. Това съобщи драматургът на РДТ Борис Зафиров. Поканени са и зам.-културният министър Боил Бенов и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Спектакълът „Лазарица” на режисьора Крум Филипов е номиниран за „Икар” в категория дебют и е селектиран за два от най-престижните театрални фестивали. В него участват Кънчо Кънев, Ивайло Иванов, Янко Хусаров. Сценографията е дело на Виктория Филипова, музиката на Христо Намлиев. „Майстори” е спектакъл за творческата сила на любовта.

Представлението е свидетелство за това, че всяко духовно усилие изисква жертва. Режисьор е Крум Филипов, сценография и костюми Виктория Филипова, музикално оформление - Мира Искърова, помощник-режисьор Янко Хусаров, театър майстор Росен Атанасов. В ролите Галя Костадинова, Велислав Павлов, Делян Илиев, Димитър Димитров, Емилия Ованесян, Поет /Васко Попа/, Грузинец - Ивайло Иванов, Майстор Добри - Румен Бечев, II майстор - Пламен Славов , III майстор(глухоням) - Янко Хусаров.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес