Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С „Любовен еликсир” Операта става SPA център

16 октомври 2013, 17:34 часа • 175647 прочитания

Полуголи и край СПА басейн оперни артисти изпълняват арии в Софийската опера. Те репетират шедьовъра на Гаетано Доницети “Любовен еликсир”, който зрителите ще могат да видят на 25 октомври, от 19 часа.

Авангардната оперна режисьорка Вера Немирова е решила по този начин да представи класическата творба. Действието се развива край басейна на СПА курорт, а певците са по къси панталонки, тениски и гуменки. Немирова е високо ценена в Западна Европа за нетрадиционните си постановки.

„Какво означава днес за нас думата идилия? Съществува ли такава и ако да, какви са тези места, където стресираните от ежедневието „модерни” хора се оттеглят, за да релаксират и да се почувстват щастливи и доволни ”, пита се Немирова.

Бляскави реклами на луксозни SPA центрове примамват, според правилото „колкото по-скъпо е предложението, толкова по-голямо е въздействието”, а потребителите се хващат на въдицата: перфектно тяло – гаранция за пълен успех в професионален и личен план. Така се ражда концепцията, че описаната при Доницети идилия може да се пренесе в един подобен съвременен SPA рай.

Голямата идея на тази комична творба „Как мога да бъда щастлив?” се разкрива и чрез известния „плацебо-ефект”, който тук се проявява след употребата на най-стария „доказан продукт” – еликсир за любов, отбелязва Вера Немирова в режисьорските си записки. Тя заключава, че „понякога този еликсир може и да е вода, както е в нейната постановка, важното е той да ни прави щастливи.”

„Любовен еликсир” ще стига до меломаните в състав : Силвия Тенева, Даниел Острецов, Свилен Николов, Делян Славов, Антония Иванова

Диригент : Григор Паликаров

Билети се продават на цени от 10 до 40 лв. на касата на Софийската опера и балет (ул. „Врабча" 1), както и в разпространителската мрежа на Eventim.

Снимка: Виктор Викторов

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес