Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиера на "Класният се жени" за годишнината на музикалното училище в Стара Загора

26 февруари 2019, 06:45 часа • 1649 прочитания

За 45-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора ученици от училището и артисти от Държавна опера - Стара Загора, ще играят примерно мюзикъла "Класният се жени". Той е дело на композитора проф. Филип Павлов по либрето на Любомир Пеевски. Режисьор на спектакъла е Николай Априлов, диригент - Красимир Къшев, сценографията и костюмите са на Теодора Джамбазова, а хореографията - на Радост Младенова-Арабаджиев.

В ролите зрителите ще видят артист-хористът на операта Иван Александров - класния ръководител, Камелия Стойчева и Нина Димитрова ще са учителката, Сийка Паунова и директорката г-жа Златева, а Иван Кабамитов ще е г-н Промяна. Ролите на учениците в спектакъла са поверени на възпитаниците на музикалното училище Маргарита Лъчезарова, Иван Петров, Кристиян Динев, Стейси Георгиева, Любов Желева, Нелли Таукчи, Денислав Михалев, Николай Дончев, Йордан Петев, Димитър Драгиев и Виктор Иванов. В спектакъла участват и деца от балетната студия на Детско-юношеска студия за опера и балет “Маргаритки“.

Премиерните спектакли на мюзикъла „Класният се жени“ ще се играят на 27 февруари, сряда, от 19 часа и на 28 февруари, четвъртък, от 12:30 часа.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес