Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никита Михалков се е завърнал на сцената след тежкото боледуване

09 февруари 2023, 15:15 часа • 5104 прочитания

Известният режисьор и председател на Съюза на руските кинематографисти Никита Михалков е съобщил след изписването си от болницата, където лежа с предизвикана от Covid-19 бронхопневмония, че излиза отново на театралната сцена.

77-годишният режисьор, чийто филм "Изпепелени от слънцето" има награда "Оскар" за най-добър международен филм е обявил това в своя канал "Бесогон" в социалната мрежа Tелеграм. Михалков е играл в спектакъла "12" в Московския академичен театър на сатирата.

Ето с какво съобщение Михалков е приканил зрителите да гледат постановката, която се е играла на 6 и 7 февруари: "На 6 и 7 февруари ние с моите колеги от Центъра за театър и кино ще излезем на сцената на Театъра на сатирата в спектакъла "12". Това е актуална история. И не без причина мотото на нашия спектакъл е "За всички и за всеки един". Независимо дали зрителят седи в царската ложа или в галерията, всеки ще намери в представлението нещо за себе си", е написал Михалков.

На 24 януари стана ясно, че Никита Михалков е изписан след лечение на коронавирус от болницата, където бе хоспитализиран на 5 януари в тежко състояние. След излизането си оттам режисьорът сподели, че ще му е нужно още време за възстановяване и рехабилитация. През декември 2022 г. Михалков беше въведен в санкционния списък на Европейския съюз във връзка с позицията му към войната в Украйна.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес