Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 40 събития включва Есенният салон на изкуствата и културата в Русе

07 септември 2014, 12:03 часа • 123345 прочитания

Повече от 40 събития включва Есенният салон на изкуствата и културата в Русе, чието начало ще бъде поставено на 8 септември.Това съобщиха от общинската управа в града. Събитията в областта на културата и изкуството - изложби, концерти, фестивали, филмови вечери, както и Русенският карнавал, ще се състоят през септември, октомври и ноември.

Откриването на Есенния салон ще стане с мултимедийния концерт "Червената цигулка", в който ще участва Русенската филхармония. Концертът ще се състои на 8 септември на централния площад пред сградата на общината. Програмата включва музика от филмите "Червената цигулка", "Списъкът на Шиндлер", "Кръстникът", "Дами в лилаво", "Гладиатор", "Хари Потър", "Мисията невъзможна" и "Карибски пирати", като музикалното изпълнение ще бъде съпроводено с кадри от хитовите киноленти.

Диригент ще бъде Владимир Бошнаков, а солист - Чавдар Вълков /цигулка/. Есенният салон на изкуствата и културата в Русе се организира в рамките на кампанията "Русе - град на свободния дух".

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес