Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министърът на културата се срещна с недоволни от директора на Народния театър

14 юли 2023, 16:02 часа • 2617 прочитания

Министърът на културата Кръстю Кръстев е провел среща днес с вносители на писма, свързани с работата на Народен театър "Иван Вазов". Това съобщават от пресцентъра на ведомството.  

На срещата са присъствали ресорният заместник-министър Виктор Стоянов, актьорът Валери Йорданов, Албена Колева проф. Георги Каприев и др. 

"Знакова културна институция, каквато е Народният театър, трябва да е пример за обединение, за да може да води останалите културни институти и да фокусира творческата енергия", е казал министър Кръстев, цитиран от пресцентъра на Министерството на културата (МК). "В демократичното общество, в което живеем, всеки артист търси свобода в изявата си пред света, но тази свобода идва и с отговорността към правото на другия", е коментирал той.

Министърът е посочил, че ще извърши проверка и анализ на подадените сигнали "Иска ми се след толкова години работа да търсим причини не да се разделяме, а да се обединяваме около важните за всички ни в културата теми", е казал още Кръстю Кръстев, цитиран от БТА.

ОЩЕ: 9 постановки за 10 дни: Наказан ли е Валери Йорданов от Народен театър "Иван Вазов"?

Срещата с вносителите на писмата се е състояла ден след като актьорът Камен Донев съобщи, че напуска спектакъла "Животът е прекрасен", поради "крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра". "Намираме за манипулативно и непрофесионално поведението на актьора Камен Донев, който за пореден път използва сцената на театъра, за да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България", гласи част от позицията, разпространена от Народния театър.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес