Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кончаловски защити Уейнстейн: Мъжете трябва да посягат сексуално на жените

09 ноември 2017, 07:33 часа • 4604 прочитания

"Що се отнася до сексуалните посегателства изобщо, то аз мисля, че светът винаги се е държал на това… мъжете трябва да посягат на жените, а жените трябва да се съпротивляват… Излиза, че всички представители на мъжкия пол трябва да бъдат съдени.“

Така руският режисьор Андрей Кончаловски коментира скандала, свързан със сексуалните посегателства на колегата му Харви Уейнстейн, съобщи РИА Новости.

Според Кончаловски в Русия подобен скандал едва ли е възможен.

поред мен това е несериозно. Мъжът си е мъж, жената – жена. Слава Богу живеем в страна, където политическата коректност не е достигнала до абсурд", е казал още Кончаловски.

Кончаловски заподозря американския президент Доналд Тръмп в съпричастност към скандала: "Хилари беше приятелка с двамата братя Уейнстейн. Мисля, че Тръмп постъпи подло, защото Харви Уейнстейн финансираше кампанията на Хилари Клинтън."

Преди дни бившата снаха на режисьора Любов Толкалина скандализира руското общество с подобно изказване.

"Жените (обвинили Харви Уейнстейн) са постъпили много детински. Защото сексуалните посегателства - това е нещо прекрасно, наистина. Ако имаш роля, какво значение има как си у получила. Струва ми се даже, че трябва бъде точно обратното – да има някаква солидарност. Всичко е добре – на него му е добре, на тях и най-вече на зрителите. Появили са се толкова прекрасни роли. Изобщо как може да обвиняваш един мъж в сексуално посегателство, та нали той затова съществува? Ако има власт, от която той по някакъв начин се ползва, това е добре. Честно казано, не вярвам в това, че жената... Разбирате ли, жената винаги е виновна за сексуалните посегателства от страна на мъжа. Ако си истинска жена и се случи подобно нещо, ти не трябва да разказваш за това никому. Това би те принизило в очите на обществеността, както и него. Струва ми се, че това е някакъв инструмент за манипулация. Има някаква противоестественост, вероятно е поръчка. Колко често у нас нещата се случват по поръчка... Честно казано на мен ми е мъчно за него, аз не бих постъпила така. На света има по-страшни неща, които може да се случат на една жена...", каза тогава Толкалина.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес