Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какъв е вкусът на живота?

11 март 2021, 14:04 часа • 1368 прочитания

"Умами" е сетивен онлайн пърформанс, който ще провокира вкусовите ви възприятия и ще надникне в пластовете от емоции и спомени.

Поради естеството на пърформанса, броят на публиката е ограничен до 20 души. "Умами" ще се проведе на 13-ти, 14-ти и 15-ти март от 19 часа. Участието е с вход свободен, но с предварително записване за получаване на линк за достъп.

Включете се:

19 часа; 13.03.2021г. - forms.gle/j15X2YBctt5wgebu5

19 часа; 14.03.2021г. - forms.gle/8iXMXu3MhHe6uVAP8

19 часа; 15.03.2021г. - forms.gle/3jC1FfKPBL4WEXnaA

Място на провеждане: онлайн платформата Zoom.

"Умами" има вкус на съзнателно поглъщане на живот. Защото приятният вкус от живеенето е в основата на удоволствието от това, че ни има.

Пърформансът е своеобразно изследване на паметта на вкусовите луковици по повърхността на езика. Пърформанс, вдъхновен от детството и неговите различни вкусове, които съпровождат важни открития и преживявания.

"За "Умами" ме вдъхнови детството ми на село, в което присъстваха най-различни вкусове, които съпровождаха важни открития и преживявания за мен. Яденето на вишни цял следобед на дървото. Нетърпеливото търсене на вече узрели ягоди в градината. Гроздето около люлката в двора. Топлото, току-що издоено мляко на попара със захар и хляб. Поливането на розовите домати през нощта. Сега имам нужда да си ги спомня, да ги извикам в живота си отново", споделя авторът на пърформанса Яница Атанасова.

Яница Атанасова е независима актриса, танцьор и хореограф. Преподавател по съвременни танцови техники в Нов Български университет. Работи в сферата на танцовия театър, видео денс, театър и пърформанс. Възпитаник на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Интересува се от емоционалната интелигентност и езика на тялото. Част от трупата на Плейбек театър "Сторикечърс". Режисьор на художествения танцов филм "Задължително приятно". Част от екипа на представленията "Дръж се" на Цвета Дойчева и "Преход" на Ивайло Димитров.

"Умами" е създаден в сътрудничество с Габриела Петрова, Милена Станойевич и артистичния екип на Inner Theater Company. Музика: Елиян Аройо. Графичен дизайн: Саша Хаджиева. Екипът на проекта ще остане за среща с публиката след края на пърформанса.

"Умами" е част от поредицата онлайн сетивни пърформанси на Inner Theater Company, която се стреми да намери подход за на пръв поглед нещо невъзможно - имплементиране на сетивните и интерактивни методи в дигитална среда.

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес