Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изпратиха Гого с "Бургаски вечери"

13 януари 2014, 10:11 часа • 60105 прочитания

Вчера хиляди приятели и почитатели от цялата страна изпратиха обичания от поколения българи бургаския певец Георги Найденов – Гого.

С усмивката и добротата ще го запомним, споделиха приятели пред БГНЕС.

Могат да се кажат безброй много неща, сподели певицата Тони Димитрова. "Когато си отиде един прекрасен и ценен човек, думите не са достатъчни. Гого беше голяма работа. Имам палитра от ярки спомени с него и всичките са само хубави. Много сме се смяли и сме се забавлявали на концерти. Аз съм много щастлива, че той беше един от ярките лъчи в живота ми", каза Тони Димитрова.

"Беше и си остава прекрасен човек. Гого беше нещо много важно, той бе едновременно и двигател и коректив", сподели през сълзи Асен Масларски.

"Познавам го от 40 години и всяка среща с него беше празник", добави Орлин Горанов. "Работеше за всички и много го обичахме", каза Красимир Гюлмезов.

"С песента, която бе написана за мен, "Сбогом приятелю" днес го изпращаме", разказа Иван Даракчиев, един от гласовете на група "Корали", от която част е бил и Гого.

"Аз бях първият, който напусна групата, защото ме приеха като студент. Другите останаха в Бургас и това беше първата раздяла. Тогава Тошко написа текста, Иван Коларов, който отдавна ни напусна, написа музиката и вечерта ме изпратиха с тая песен. Сега ние изпращаме Гого с нея", сподели Иван Даракичев. 50 години бяхме заедно, никога не съм го видял намръщен и сърдит на някого, спомня си Даракчиев и добавя, че всички ще го запомнят с усмивката и добротата му.

Той бе един очарователен и добър човек, каза един от близките му приятели, общинският съветник от Бургас Георги Манев. "Приятел, с който се разделяме физически, но не и духовно. Той до последния си момент остана с хубавата си усмивка и сега ни гледа от високо", каза Манев.

Бизнесменът Тома Томов, който заедно с Гого създава през 60-те години ученическата група "Счупените епруветки", сподели, че всички мелодии на телефона му са с песните на Найденов.

"На едни е "Сбогом, приятелю", на други – "Бургаски вечери". Ние ще пеем и ще плачем, друго не ни остана", каза Томов. Той бе инициатор улица в Бургас да се кръсти "Тоника" и сам постави табелата й.

Поклонението пред ковчега на Георги Найденов – Гого бе под звуците на песента, превърнала се в химн на Бургас, "Бургаски вечери".

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес