Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играй и спечели двоен билет за спектакъла „Селска чест”/”Джани Скики”

11 април 2014, 12:51 часа • 70584 прочитания

Феновете на Джакомо Пучини и Пиетро Маскани могат да тържествуват!

В София предстоят представления на прочутите творби „Селска чест“ и „Джани Скики“. Музиката на великите композитори, видни членове на миланския клуб „Бохеми“ от началото на миналия век, ще звучи в едноактовите произведения, които ще съберат овации на 17 и 19 април от 19.00 часа.

Обединяването им е донякъде свързано и с приятелството, съществувало между Пучини и Маскани. „Балансът между страстите е нашата цел“, обяснява режисьорът Пламен Карталов творческото си решение.

На петото си поредно турне в Япония през 2012 г., първият ни оперен театър представи „Селска чест”, „Джани Скики” и „Тоска” на престижната сцена на Токио „Бунка Кайкан“, както и в цяла Япония. По това време в страната на изгряващото слънце гостуваха Виенската щатстопера и Мариинският театър, а постановките на Софийската опера бяха отразени с подобаващо внимание в централните печатни и електронни медии там. Ценителите на Пучини и Маскани бяха във възторг от изпълненията на нашите артисти.

Софийската опера и балет и actualno.com дават възможност на един от Вас да спечели двоен билет за представлението, което ще се състои на 19 април.

Всичко, което трябва да направите, е да отговорите правилно ПОД СТАТИЯТА, САМО С FACEBOOK ПРОФИЛА СИ, на следния въпрос:

В коя опера действието се развива по Великден?

А) „Джани Скики”

Б) „Мадам Бътерфлай”

В) „Селска чест”

Победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип на 16 април. Екипът на actualno.com ще се свърже с него за получаването на наградата.

Успех на всички!

 

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес