Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джипси Филхармоник Оркестра с ново начало в България

04 юни 2015, 16:50 часа • 14341 прочитания

Джипси Филхармоник Оркестра или познатите ни като "100 цигански цигулки“ - най-големият цигански симфоничен оркестър в света, който свири без ноти.

След смъртта на легендарния диригент мистър Буфо, уникалните по своята същност музиканти поставят ново начало с гостуването си в България на 19 юни 2015, в зала 1 на НДК. Под ръководството на новия диригент Лайош Саркози младши спектакълът е още по-неповторим по своята същност и мащабност. Очакват ни отново изпълнения на академично ниво, светкавични импровизации, вдъхновение и неподправена любов към музиката.

"Можеш да опияниш човек само с чаша вода, когато засвири циганска цигулка“ - унгарска поговорка. Точно така и въздействат Джипси Филхармоник Оркестра – опияняващо и разтърсващо.

100 музиканта свирят в абсолютен синхрон под диригентството на богат репертоар от класически произведения от Йоханес Брамс, Йохан Щраус, Джордж Бизе, Арам Хачатурян, Пабло де Сарасате, както и от неповторимия унгарски фолклор.

Можете да закупите първите 300 билета с 10 лв. отстъпка, като промоционалните цени са от 30 до 90 лв., на касата на НДК и в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес