Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

22-ри Международен фолклорен фестивал в Пловдив

25 юли 2016, 14:03 часа • 4255 прочитания

Община Пловдив за 22-ри пореден път е организатор на Международния фолклорен фестивал Пловдив – 2016, а градът е домакин на участниците.

Събитието се е превърнало в традиция за културния живот на Пловдив и е истински дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми. Едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли пропътуват хиляди километри, за да покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пловдивската публика и гостите на града, на едно от най- емблематичните места – Античния театър на Пловдив.

В изданието тази година, което ще се проведе от 1 до 5 август, в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от Гърция, Италия, Мексико, Румъния, Сърбия и Унгария. За съжаление, групата от Грузия, която бе заявила участие няма да успее да се включи, независимо от огромното желание на танцьори и хореографи поради затруднения, свързани с ограничения във визовия режим, в следствие на обстановката в съседна Турция и региона, пише Topnovini.bg

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

22-ият Международен фолклорен фестивал Пловдив – 2016 ще бъде открит от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив - Амелия Гешева. Церемонията по откриването е на 1 август, от 20 часа, на Античния театър. На същата сцена, в последната вечер - 5 август, от 20 часа ще се състои Гала -концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес